Limewire door Piraten weer tot leven gebracht (november 2010)

Piraten brengen de Limewire Pirate Edition uit

Een groep onbekende mensen, mogelijk ex werknemers van het bedrijf dat deze software uitbracht, heeft een werkende versie uitgebracht. Het gaat om Limewire the Pirate Edition (LPE in het kort). En wat blijkt, deze versie is niet alleen sneller maar ook veel beter dan de officiele Basic versie. Deze piraten variant heeft de eigenschappen van de vorige PRO versie en ook gewoon helemaal gratis. Daarnaast bevat de software niet langer een toolbar, spy en adware. De rechter heeft met het sluiten van limewire.com een monster geschapen... een download monster! Dus snel, Download Limewire Pirate Edition.

Tags: LPE piraten versie Pirate Edition 5.6 beta

Limewire niet meer toegestaan (november 2010)

Amerikaanse rechter sluit de site en software

Een rechter heeft uitspraak gedaan in een lang lopende copyright rechtzaak. Helaas, maar het is afgelopen voor Limewire... ze mogen niet meer P2P services aanbieden.

Tags: rechter uitspraak illegaal sluiten

De FTC onderneemt verder geen aktie (augustus 2010)

Federal Trade Commission onderzocht Limewire

De FTC (afkorting van Federal Trade Commission) was een onderzoek gestart naar Limewire. De FTC was het onderzoek gestart na berichten dat bepaalde oudere versies van Lime Wire gebruikers onbewust gevoelige informatie met anderen liet delen die op hun computer was opgeslagen. Echter heeft na onderzoek de directeur van FTC, Mary Koelbel Engle, aangegeven dat ze tevreden zijn met de maatregelen die LimeWire heeft genomen om het delen van dit soort informatie te voorkomen. Ook werd geaccepteerd dat de organisatie niet in staat is om haar gebruikers te dwingen de meest recente versie te gebruiken en de oude te upgraden. Wel blijft FTC bezorgd dat mensen met oudere versies van Limewire toch het risico lopen dat ze onbewust persoonlijke gegevens delen met de wereld. Het is dus altijd verstandig om nieuwe releases te downloaden en zo jouw software zo up2date als mogelijk te houden.

Tags: ftc Federal Trade Commission delen gevoelige informatie

5.5.14 Update (augustus 2010)

5.5.14 uitgebracht

De meest recente versie is vanaf nu Limewire 5.5.14. En wederom is er weinig over te melden, dit betreft voornamelijk een versie waar weer enkele bugs minder in zitten.

Tags: update 5.5.14 bugs augustus 2010

Naar nummertje 13 (juli 2010)

En zo springen we van 10 naar 5.5.13

Dit keer iets meer te melden over de update naar 5.5.13. Natuurlijk ook de nodige bug fixing. Maar deze versie moet, volgens de uitgever, iets vlotter werken. Voor deze nieuwe release zou sprake zijn van "performance enhancements" en "updater optimizations". Goed nieuws dus!

Ook zijn er aanpassingen gedaan aan de Limewire Toolbar. Gebruik jij deze toolbar? Niet te verwarren met de limewire plus toolbar die los staat van limewire zelf. Op zich handig deze toolbar, maar je hoeft hem niet te installeren. De tool bar is mogelijk gemaakt door ask.com.

Tags: nummer 5.5.13 sneller juli 2010

Versies 5.5.9 en 5.5.10 (juni 2010)

Na wat beta versies werd 5.5.9 uitgebracht en vervolgens 5.5.10

Gelukkig zit het ontwikkelteam van LimeWire.com niet stil en komen regelmatig nieuwe versies uit. Echter, dit houdt niet in dat we iedere keer allemaal leuke nieuwe spannende toevoegingen krijgen. Vaak gaat het om een paar bug fixes en vaak is onbekend wat nu precies is aangepast. Dus sorry, weinig spannends te melden over deze twee nieuwe versies.

Tags: updates 5.5.9 5.5.10 juni 2010

LimeWire aansprakelijk voor copyrightschendingen (mei 2010)

354 miljoen euro schadevergoeding, toekomst van p2p?

LimeWire is door een Amerikaanse rechter aansprakelijk gesteld voor de schending van copyright en aanzetten tot copyrightschending. Oprichter en partners van Limewire moeten nu 354 miljoen euro schadevergoeding betalen. Het betreft een unieke uitspraak die niet alleen gevolgen zal hebben voor Lime wire maar ook voor andere pear to pear software oplossingen.

De P2P freeware is nog gewoon te downloaden en te gebruiken, maar voor hoe lang? En kunnen alternatieven zoals Frostwire nog wel gewoon gebruikt worden? Voorlopig is nog niets bekend en kan de software nog gewoon gebruikt gaan worden. En wie weet vinden ze een manier om gewoon te blijven voortbestaan. Net als Piratebay die ook na vele negatieve uitspraken bij de rechtbank toch nog steeds torrents aanbiedt.

Tags: toekomst frostwire rechter mei 2010

5.5.8 (maart 2010)

Al snel kwam na 5.5.6 al een Limewire 5.5.8. Wat zit hier achter?

De versies 5.5.6, toen 5.5.7 en nu Limewire 5.5.8 kwamen snel achter elkaar uit (allemaal in Maart 2010). Wat is er aan de hand? De klachten over de traagheid van deze freeware misschien? De problemen die mensen soms hebben met Windows Vista? Volgens de changelog gaat het steeds om kleine bugfixes waaronder ook een fout in een nederlandse vertaling. Dus indien je geen problemen hebt met jouw huidige Limewire versie en deze versie groter is dan 5.4 dan is er mogelijk geen reden te upgraden. Want de versie 5.5 heeft wel veel nieuws onder de motorkap namelijk!

Tags: 5.5.8 5.5.7 nederlandse vertaling maart 2010

5.5.2 beta en 5.4.7 (februari 2010)

Zowel een 5.5.2 beta uitgebracht als ook een Lime 5.4.7, opvolger van 5.4.6.

Onverwacht is er toch eerst nog een tussenversie gekomen, Limewire 5.4.7 en moeten we nog even wachten op een stabiele 5.5 serie. helaas betreft de upgrade naar 5.4.7 slechts een mogelijkheid om een Limewire Toolbar te installeren. Geen slechte toevoeging natuurlijk, maar de nieuwste, nu nog beta, heeft echt wat nieuws te bieden. Even wachten nog.

Tags: 5.4.7 5.5.2 limewire toolbar toolbar

Beta versie 5.5.1 (februari 2010)

Wat gaat de nieuwe serie 5.5 versies van Limewire ons brengen?

Zoals altijd komt Limewire eerst met wat nieuwe beta versies uit voordat het met de nieuwe stabiele versie uitkomt. En zo ook nu zien we eerst Limewire 5.5.1 beta uitkomen. Wat het versienummer van de stabiele software zal worden is nu nog niet te zeggen, mogelijk is 5.5.2 al de volgende te downloaden stable version.

Maar er is wel iets bijzonders met de laatste Limewire. Deze zal namelijk een geïntegreerde Anti-Virus protectie gaan bevatten. De antivirus zal worden verzorgd door AVG voor Windows OS systemen die de downloads zullen scannen. En deze nieuwe functie is zeer welkom. Want het is al een tijdje bekend dat vermoedelijk de software-, muziek- en / of filmmaatschappijen diverse met virus vervuilde bestanden verspreiden. Straks kun je al tijdens het downloaden nagaan of je een schone of vervuilde versie te pakken hebt.

Tags: beta versie 5.5.1 anti virus AVG bescherming

Upgrade naar Limewire 5.4.6 (december 2009)

En ook nu waren er eerst een aantal beta versies van Limewire en daarna is de stable release uitgebracht, versie 5.4.5. Maar al snel werden wat problemen ontdekt en werd Limewire 5.4.6 uitgebracht.

De grote vraag is dan natuurlijk altijd, wat is er nieuw in 5.4.6? Gelukkig gaat het niet alleen om fixes op bepaalde problemen zoals memory leaks, deadlocks, fatal errors bij afspelen video, etc. Deze Limewire 5.4.6 heeft echt een paar goede nieuwe functies. Je kunt nu sorteren op host naam bij de uploads. En de sortering van uploads en downloads blijft nu bewaard als je Limewire afsluit. Ook zijn er meer video formaten die je binnen Limewire kunt afspelen. Een belangrijke verbetering is dat je onvolledige downloads al kunt voorspelen, dus kunt afspelen nog voordat je ze volledig binnen hebt. En je kunt een download vooraf controleren om te zien of het geen gevaarlijk bestand is. Voor bittorrent is er nu proxy ondersteuning, blacklist, indexeer bestanden binnen de torrent en meer. Dus direct downloaden deze nieuwe versie lijkt mij.

Tags: nieuwere versie 5.4.6 limewire bitTorrent downloaden 546

Limewire 5.2.13 uitgebracht (augustus 2009)

Limewire heeft alweer een nieuwe versie uitgebracht, versie 5.2.13. Slechts een week na het uitbrengen van 5.2.8 krijgen we alweer een update.

Limewire 5.2.13 is dus nu weer de nieuwste / meest recente stabiele versie van deze freeware P2P software. Het betreft voornamelijk bug fixes, geen nieuwe functies.

Tags: nieuwe versie 5.2.13 limewire update release 5213

Na diverse Beta's nu Limewire 5.3.6 (oktober 2009)

Er zijn diverse beta versies geweest en nu is er een stabiele versie voor iedereen beschikbaar, Limewire 5.3.6.

Wat is er allemaal anders in deze 5.3.6? Natuurlijk zijn er diverse bugfixes toegepast maar ook verbeteringen. De meeste verbeteringen hebben te maken met de torrent onderdelen van Limewire en met social sites zoals facebook waarmee wij in Nederland weinig werken verder. Limewire 5.3.6 is vanaf 1 oktober dus de meest recente en stabiele versie van Limewire.

Tags: nieuwste versie 5.3.6 limewire torrent download 536

Limewire 5.2.13 uitgebracht (augustus 2009)

Limewire heeft alweer een nieuwe versie uitgebracht, versie 5.2.13. Slechts een week na het uitbrengen van 5.2.8 krijgen we alweer een update.

Limewire 5.2.13 is dus nu weer de nieuwste / meest recente stabiele versie van deze freeware P2P software. Het betreft voornamelijk bug fixes, geen nieuwe functies.

Tags: nieuwe versie 5.2.13 limewire update release 5213

Limewire 5.2.8 uitgebracht (juli 2009)

Limewire heeft een nieuwe versie uitgebracht. Eerder was deze versie nog in Beta fase, maar is nu als stabiele versie te downloaden.

Limewire 5.2.8 is nu de nieuwste / meest recente stabiele versie van deze P2P download tool. Helaas niet veel nieuwe functies, wel een aantal verbeteringen en de bekende bug fixes.

Changelog / aanpassingen log

Vrienden: De nieuwe functies rondom de "friends" / vrienden / community zijn verbeterd en meer stabiel gemaakt.

Optie knoppen: De opties / optie knoppen zijn nu goed zichtbaar in de niet engelse vertalingen van Limewire.

Bug fixes: Had jij last bij een eerdere versie van Limewire dat bepaalde zaken niet goed werkte? Misschien dat Limewire zelfs wel een bleef hangen? Dan is dit probleem mogelijk verholpen in deze nieuwe versie.

Tags: nieuwe versie 5.2.8 limewire update release 528

Stichting Brein eist afsluiten piratenwebsite (juni 2009)

De Stichting Brein, die waakt over eigendomsrechten, eist dat de website The Pirate Bay wordt afgesloten

De Stichting Brein, ons allen wel bekend, heeft bij de rechter geeist dat de Torrent site "The Pirate Bay" wordt afgesloten voor nederlandse gebruikers. Je kunt via The Pirate Bay films, tv-series, muziek en games downloaden. Moeten we nu ook bang zijn dat BREIN achter Limewire aan zal komen? Nee! Limewire werkt namelijk op basis van een ander principe. Via de Limewire-site zijn sowieso geen bestanden te downloaden. Er zijn dus geen servers die illegaal materiaal bevatten. Je download met Limewire direct vanaf computers van andere gebruikers. Dus we kunnen voorlopig blijven genieten van Limewire lijkt mij.

Download Do's en Dont's

Vraag 1: Is het downloaden van films en muziek illegaal? Onder bepaalde omstandigheden mag dit. Het is niet in strijd met de wet als je download puur voor eigen gebruik en je er geen commerciele plannen mee hebt. Het is echter wel strafbaar om een download (een eigen kopie) te verspreiden of te delen met anderen. Dus een film of muziek bestand uploaden zodat anderen het weer kunnen downloaden, dat is volgens de wet wel een inbreuk op de auteursrechten.

Vraag 2: Is het downloaden van spellen, games en software illegaal? Ja het downloaden van commerciële software / spellen / games is altijd illegaal en dus niet toegestaan in Nederland. Een kopie maken van een game of software voor eigen gebruik is ook niet toegestaan. Natuurlijk mag je wel freeware software gratis downloaden en gebruiken.

Vraag 3: Welke manier van downloaden is legaal? Het downloaden van muziek en film met software zoals emule en Limewire is volledig legaal. Echter je stelt gelijk ook weer jouw downloads (in kleine stukjes) beschikbaar aan anderen (upload) en dat is eigenlijk niet legaal. Ook kun je muziek / films downloaden via het bittorrent netwerk (met uTorrent bijvoorbeeld) en dit is ook legaal, echter alleen wat betreft het downloaden en dus niet de gelijktijdige upload die plaats vindt. En je zoekt via websites naar torrent bestanden en deze websites zijn eigenlijk ook strafbaar. En tenslotte kun je ook nog via nieuwsgroepen downloaden (usenet).

Tags: BREIN downloaden legaal illegaal utorrent emule muziek film

LimeWire 5.1.4 (juni 2009)

Nieuwe Limewire 5.1.4

LimeWire heeft een update uitgebracht van 5.1.3 naar 5.1.4. Niet veel nieuws in deze nieuwe versie. Eigenlijk alleen een bug fix voor Apple gebruikers.
Fout opgelost binnen LimeWire, software wilde niet meer opstarten met de Java Update 4 in combinatie met Mac OS (10.5.7).

Tags: Limewire 5.1.4 Limewire opstart probleem Mac OS 5.1.4

LimeWire 5.2.3 Beta uitgebracht (juni 2009)

Wederom nieuwe beta versie van Limewire

LimeWire is, zoals eerder gemeld, bezig met een geheel vernieuwde versie van haar P2P applicatie.Nu is Limewire 5.2.3 Beta uitgebracht. In deze nieuwe versie een knop 'What I'm Sharing' om snel te kunnen zien wat jij deelt met anderen. De software start sneller op. Multi select functionaliteit bij zoekresultaten.

Tags: Limewire 5.2.3 Limewire Beta nieuwste versie

Downloaden strafbaar maken (juni 2009)

Het downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek, films en software moet strafbaar worden

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het downloaden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en software strafbaar moet worden. Ook vinden ze dat dan de thuiskopieerheffing (op lege cd's en dvd's) gelijk moet verdwijnen. In Nederland is, momenteel, het downloaden van muziek / film en software niet strafbaar. Het ter download aanbieden van dit materiaal is echter wel strafbaar.... maar ook hier wordt zelden iets aan gedaan.

Tags: Limewire illegaal Gebruik Limewire strafbaar Downloaden strafbaar overheid

LimeWire Basic 5.2.2 Beta (juni 2009)

Nieuwe beta versie van Limewire

LimeWire is bezig met een nieuwe versie van haar P2P applicatie. Ze werken momenteel aan versie 5.2.2 en deze versie is al Beta release te downloaden. Het gaat in deze nieuwe versie om een aantal bug fixes en een paar nieuwe functionaliteiten.

Tags: Limewire 5.2.2 Limewire Beta nieuwste versie

Limewire 5 helemaal nieuw (februari 2009)

met Limewire 5 lijken de makers een nieuwe weg in te slaan

Eind Januari 2009 kwam de nieuwe Basic 5.0.11 versie uit. Limewire 5 is een hele andere versie dan zijn voorganger Limewire 4.18.8. Een aantal gebruikers wil toch liever met de oude versie werken en om die reden is de 4.18.8 versie als Classic variant nog steeds te downloaden.

Tags: Limewire 5 nieuwe Limewire classic versie Limewire 5.1.2 4.18.8